Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olive taggiasche denocciolate
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati non salati
- ½ spicchio di aglio
- 500 g di fettine di petto di pollo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 80 g di pomodori pelati, sgocciolati e a listarelle
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Bocconcini di pollo al limone
45 min
Fettine di pollo con crema di broccoli
45 min
Straccetti di pollo con erbe e pinoli
25 min.
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 min.
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50min
Pesce spada all'arancia
40 min
Straccetti di vitello al Marsala
30 min.
Merluzzo pere e noci
35p
Frittata primavera al vapore
50min