Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo caserecce
- 200 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolato
- 1 limone, il succo e la scorza a striscioline (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Penne integrali con capperi e olive
30min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Gomiti, olive e acciughe
30min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
30min
Turbantini allo speck con risotto alle erbe
50min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20min
Rigatoni affumicati
25min