
Urządzenia i Akcesoria
Saint-Honore
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Caramel discs
-
cold water
-
caster sugar60 g
Pastry cream
-
vanilla beans2
-
full cream milk500 g
-
unsalted butter70 g
-
salt1 pinch
-
caster sugar70 g
-
plain flour60 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Puff pastry
-
plain flour plus extra for dusting250 g
-
unsalted butter cut into pieces200 g
-
salt½ tsp
-
lemon juice2 tsp
-
water chilled100 g
Choux pastry
-
water160 g
-
unsalted butter chilled and cut into pieces (2 cm)80 g
-
salt1 pinch
-
white sugar2 tsp
-
plain flour120 g
-
egg lightly beaten1
-
eggs3
Chantilly cream
-
icing sugar2 tbsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)450 g
-
natural vanilla extract1 tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
592 kcal /
2486.4 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
26.3 g
Sód
188.9 mg