Moroccan bundt

Moroccan bundt

3.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions

Składniki

  • unsalted butter for greasing
  • sesame seeds plus an extra 4 tbsp for coating
    80 g
  • blanched almonds
    100 g
  • dried figs
    120 g
  • dried apricots
    130 g
  • pitted dates
    200 g
  • white sugar
    100 g
  • natural yoghurt
    150 g
  • eggs
    5
  • plain flour
    300 g
  • ground cardamom
    1 tsp
  • ground allspice
    ½ tsp
  • salt
    1 pinch
  • baking powder
    3 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 176.3 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1806.7 kJ / 430.2 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...