Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sorbet
- 60 g raw sugar
- 30 - 50 g cocoa powder (70% cocoa), to taste
- 580 g cold water
- 30 g glucose syrup
Iced puff pastry
- 40 g ice cubes
- 90 g unsalted butter, frozen and cut into cubes (2 cm)
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp sea salt
Filling
- 60 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 150 g white sugar
- 30 g crystallised ginger
- 20 g water
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 ripe bananas, cut into halves lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1540 kJ / 366 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 157.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4 godz.
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Apple cake
1 Std.
Profiteroles
2h
Ricotta fruit tart
1h 30min
Strawberry champagne cake
3h 10 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 Std.
Apple tart
1 Std.
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Coconut butter cake
1 Std.