Banana tart tartin with chocolate sorbet

Banana tart tartin with chocolate sorbet

4.1 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 27 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Chocolate sorbet
  • raw sugar
    60 g
  • cocoa powder (70% cocoa) to taste
    30 - 50 g
  • cold water
    580 g
  • glucose syrup
    30 g
Iced puff pastry
  • ice cubes
    40 g
  • unsalted butter frozen and cut into cubes (2 cm)
    90 g
  • plain flour plus extra for dusting
    100 g
  • sea salt
    ¼ tsp
Filling
  • unsalted butter plus extra for greasing
    60 g
  • white sugar
    150 g
  • crystallised ginger
    30 g
  • water
    20 g
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • ripe bananas cut into halves lengthways
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 366 kcal / 1540 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 55.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 157.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...