Estofado de cordero y garbanzos (Abgusht) - Irán

Estofado de cordero y garbanzos (Abgusht) - Irán

4.2 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

  • de pierna de cordero con hueso (en rodajas de 2 cm)
    700 - 750 g
  • de cebolla en cuartos
    200 g
  • de tomate maduro en cuartos
    200 g
  • de cúrcuma molida
    1 cucharadita
  • de agua
    800 g
  • de zumo de limón
    20 g
  • de tomate concentrado
    50 g
  • de pimentón
    1 cucharadita
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de pimienta molida
    2 - 3 pellizcos
  • de patata (chascada en trozos de aprox. 3 cm)
    300 g
  • de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
    200 g
  • de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
    200 g
  • de cilantro fresco picado
    1 - 2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 313 kcal / 1309 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...