Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried green lentils
- water, for covering lentils
- 4 tbsp curry powder
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 tbsp paprika, sweet
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 40 g onions, cut in halves
- 1 dried bay leaf
- 20 g tomato purée (concentrated)
- 200 g plain yoghurt
- 200 g coconut milk
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 Std. 30 Min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45min
Black-eyed bean stew with whole squid
5 Std. 15 Min
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1 Std. 15 Min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Lentil Curry Stew with Chicken
8h 35min
Beef goulash with bread dumplings
1 Std. 30 Min
Chicken Tagine
25min
Red bean chicken and sweet potato stew
45min
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min