
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa brava
- 1 garlic clove
- 100 g red onion
- 30 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- ½ - 1 tsp chilli powder
- 300 g red capsicum roasted , cut into pieces (see Tips)
- 200 g canned crushed tomatoes
- 2 tsp sherry vinegar
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
Pastry
- 100 g light olive oil
- 500 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 200 g cold water
Tuna filling
- 500 g water plus extra for brushing
- 2 eggs
- 1 garlic clove
- 100 g red onion
- 20 g olive oil
- 200 g canned crushed tomatoes
- 40 g tomato paste
- 1 tsp sugar
- 1 tbsp sherry vinegar
- 1 tbsp fresh flat-leaf parsley leaves only, finely chopped
- 6 anchovy fillets cut into pieces
- ½ lemon juice and zest, finely grated
- 185 g canned tuna drained
Assembly
- plain flour for dusting
- vegetable oil for frying
- salt to season
- ground black pepper to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 126.1 kcal / 529.7 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 165.5 mg