Brioche

Brioche

4.0 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices

Składniki

  • milk
    20 g
  • fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast
    20 g
  • baker's flour plus extra for dusting
    350 g
  • eggs
    4
  • sugar
    60 - 100 g
  • salt
    1 tsp
  • butter cut into pieces, plus extra for greasing
    170 g
  • egg yolk lightly beaten, for glazing
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 207.4 kcal / 871.1 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 164.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...