Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g milk
- 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 4 eggs
- 60 - 100 g sugar
- 1 tsp salt
- 170 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 egg yolk, lightly beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 871.1 kJ / 207.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 164.4 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2h
Focaccia
2 Std. 5 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Rustic bread
2h
Choux pastry
2h
Apple tart
1h
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Sultana, apple and custard pastries
2 Std. 40 Min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Basic bread
1 godz. 35 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min