Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices
Składniki
-
milk20 g
-
fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast20 g
-
baker's flour plus extra for dusting350 g
-
eggs4
-
sugar60 - 100 g
-
salt1 tsp
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing170 g
-
egg yolk lightly beaten, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
164.4 mg
Białko
5 g
Kalorie
871.1 kJ /
207.4 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mick's ciabatta rolls
21 godz. 20 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Buttermilk bread
2 godz.
Chocolate ice cream
12 godz.
Profiteroles
2 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Rustic bread
2 godz.
Rosewater madeleines
30 min
Gluten free scones
30 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Basic bread
1 godz. 35 min