Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sourdough bread, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
- 120 g extra virgin olive oil, plus extra for garnishing
- 50 g sherry vinegar, plus extra to taste
- 600 g heirloom yellow tomatoes
- 1 yellow capsicum, cut into halves and deseeded
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into pieces
- 20 g white onion
- 100 g water
- 100 g ice cubes, plus extra to serve
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp white pepper, plus extra to taste
Assembly
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into thin slices, for garnishing
- garlic flowers, for garnishing (optional)
- fresh chives, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 817.5 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 336.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Basil pesto
10 min
Classic zabaglione
15 Min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing
6h 20 min
Romesco dip
10 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10 min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 godz. 55 min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1 godz.
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Broccoli soup with sage oil
30min