Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sourdough bread, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
- 120 g extra virgin olive oil, plus extra for garnishing
- 50 g sherry vinegar, plus extra to taste
- 600 g heirloom yellow tomatoes
- 1 yellow capsicum, cut into halves and deseeded
- 1 Lebanese cucumber, peeled and cut into pieces
- 20 g white onion
- 100 g water
- 100 g ice cubes, plus extra to serve
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp white pepper, plus extra to taste
Assembly
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into thin slices, for garnishing
- garlic flowers, for garnishing (optional)
- fresh chives, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 817.5 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 336.5 mg
Alternatywne przepisy
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Gougères
55 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Carrot and coriander soup
30 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min