Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 dente de alho
- 500 g espargos verdes cortados em pedaços pequenos
- 400 g leite
- 60 g farinha
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g queijo Brie cortado em pedaços pequenos
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 300 g massa fresca cortada em tiras (23x16 cm aprox.) (ver dica)
- 30 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 166 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocotes
40 min
Pão de aneto e feta
1h 20min
Creme de couve-flor, Frango com legumes e Fruta ao vapor
50 min
Bananas da Madeira com molho de caramelo e especiarias
1h 50 min
Peru de Natal Recheado
19h
Gaspacho
30 min
Salada de pepino e papaia com vinagreta
5min
Saltear 400 g de beringela
35 min
Patê de beringela e pimento
50 min
Caldo de bacalhau
30 min
Mini quiches de espinafres, ricota e bacon
40 min
Puré de couve-flor
1h 10 min