Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g folhas de couve-portuguesa cortadas em pedaços
- 40 g avelã
- 2 dentes de alho
- ½ c. chá de sal
- ½ malagueta vermelha
- 40 g queijo de cabra curado
- 200 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 566 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 60 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de beterraba
30 min
Timbale de ervilhas e curgete
1 Std. 10 Min
Pesto de espinafres e amêndoa
5 menit
Beringela com feta e malagueta
6 Std. 35 Min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Pesto de rúcula e noz
5 menit
Canelones de beringela
1h 5min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30 min
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
1h 25min
Húmus de beterraba
5 menit
Molho pesto
5 menit