Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g queijo parmesão
- 50 g coentros
- 2 dentes de alho
- 40 g amêndoa
- 30 g vinagre
- 120 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 800 g batatinha nova
- 300 g pepino cortado em cubos
- 200 g fundos de alcachofra em conserva escorridos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2572 kJ / 615 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Soufflé de cenoura e salsa
1 Std. 20 Min
Croquetes de couve-flor
30min
Tortilha de batata e chouriço
50min
Salada de batata-doce, romã e feta
35min
Salada de batata nova com molho de coentros e abacate
30min
Risoto de alcachofra
30min
Risoto de alcachofra
30min
Crepes com espinafres e ovo
1h 5min
Polenta com cogumelos e espinafres
35min