Húmus de abóbora-manteiga e pimento

Húmus de abóbora-manteiga e pimento

4.3 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1000 g

Składniki

  • abóbora-manteiga cortada ao meio (1000 g aprox.)
    1
  • pimento vermelho cortado ao meio s/ sementes
    250 g
  • cabeça de alho cortada ao meio
    1
  • manteiga
    2 c. chá de
  • erva-doce
    1 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • sementes de sésamo
    50 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    35 g
  • azeite mais q.b. p/ regar
    50 g
  • Pimenta q.b. p/ polvilhar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 2 g
Kalorie 431 kJ / 103 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...