![Ensalada de pera con pesto de menta Ensalada de pera con pesto de menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF31E44C-74F3-459E-B409-EC8B10511748/Derivates/D3893B74-C508-4A29-B1B6-965A88B3F3B4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 ramitas de menta fresca, sólo las hojas
- 20 g de piñones, tostados
- ½ cdita de sal marina
- 40 g de aceite de oliva
- 25 g de vinagre balsámico
- 70 g de arúgula, baby
- 20 g de queso Gorgonzola, en trozos pequeños
- 1 de pera, tipo Anjou, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1357 kJ / 323 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paquetes de salmón al estilo mediterráneo con hierbas frescas
40p
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1h 30min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20p
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 Min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Ensalada de durazno a la plancha con aderezo de miel y mostaza
15 min
Bowl de atún y aguacate
50 Min
Pescado con chakalaka de verduras y mantequilla de eneldo
50 Min
Ensalada fresca con aderezo de pepino
10p
Ensalada de pepino y yogurt
15 min
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45min
Tabule de quinoa
10p