Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de lardons fumés (allumettes)
- 350 g de châtaignes cuites et pelées
- 650 g de lait demi-écrémé
- 12 gouttes d'huile de piment
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 min
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10min
Gaspacho de tomate à la framboise
15min
Soupe de melon vanillée à la menthe
5min
Soupe d'abricot au romarin et à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12 godz.
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Velouté de châtaigne
35min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1h 30min
Gaspacho concombre-feta
10min
Velouté de concombre aux noix
10min