![Spaghetti all'amatriciana Spaghetti all'amatriciana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15545830-DE7D-4E6C-8BAD-28A076713AF4/Derivates/39cf0339-8c1a-407f-9aca-26a2af222672.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de pecorino, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 150 g de joues de porc, coupées en fines lanières (5-10 mm)
-
400
g de tomates entières pelées au jus, en conserve
lub 400 g de tomates concassées en conserve - 1 piment rouge, taille et variété à ajuster à votre goût pour les plats épicés
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 320 g de pâtes sèches, type spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 454 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Kebabs de dinde épicés
1h
Cevapcici (saucisses grillées croates)
35min
Estouffat toulousain
2h
Focaccia croquante
3 godz.
Pesto-tomates confites
15min
Sauce aigre-douce aux poivrons
40min
Polpettes siciliennes
1h
Pappardelle au ragoût d'agneau
1h
Spaghetti aux boulettes
1h
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 45min
Sauce napolitaine
1h
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min