Spaghetti all'amatriciana

Spaghetti all'amatriciana

4.5 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de pecorino coupé en morceaux (2-3 cm)
    40 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de joues de porc coupées en fines lanières (5-10 mm)
    150 g
  • de tomates entières pelées au jus en conserve
    400 g
    400 g de tomates concassées en conserve
  • piment rouge taille et variété à ajuster à votre goût pour les plats épicés
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454 kcal / 1920 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...