
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki Gibassier
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka110 g
-
oleju65 g
-
wody25 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego40 g
-
jajka3
-
żółtko1
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki70 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu580 g
-
cukru100 g
-
soli1 łyżeczka
-
anyżu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej70 g
-
suchych drożdży (8 g)1 opakowanie
-
jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania drożdżówek1
Dekoracja
-
masło roztopione, do posmarowania drożdżówek
-
cukier drobny, do obtoczenia drożdżówek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
303.5 kcal /
1269.8 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
193.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Florentynki
2 Std.
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Pływające wyspy
45 Min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 Std. 40 Min
Ciastka panellets
25 Std. 45 Min
Portugalski placek - Folar
8 Std. 40 Min
Ciasteczka ślimaczki
2 Std.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 Std.
Baletki
1 Std. 10 Min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 Std. 10 Min