
Urządzenia i Akcesoria
Deser czekoladowy z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
jajek6
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
rumu lub innego alkoholu50 g
-
wody100 g
-
biszkoptów lady fingers20
-
soli1 szczypta
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki400 g
-
mleka70 g
-
cukru pudru50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741.7 kcal /
3103.1 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
46.4 g
Węglowodany
61.7 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
25.4 g
Sód
160.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Pływające wyspy
45 min
Krem kawowy
20 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Czekoladowe affogato
10 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min