
Urządzenia i Akcesoria
Deser czekoladowy z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
jajek6
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
rumu lub innego alkoholu50 g
-
wody100 g
-
biszkoptów lady fingers20
-
soli1 szczypta
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki400 g
-
mleka70 g
-
cukru pudru50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741.7 kcal /
3103.1 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
46.4 g
Węglowodany
61.7 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
25.4 g
Sód
160.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska