Urządzenia i Akcesoria
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Orzechowe bezy
-
150 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
230 g cukru
-
5 białek
-
1 łyżka białego octu winnego
-
masło do natłuszczenia
Krem cukierkowo-bananowy
-
75 g cukierków Werther's Original®
-
120 g banana bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 opakowania fixu do bitej śmietany
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Przełożenie
-
wiórki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji (ok. 50 g)
-
orzechy laskowe, prażone do dekoracji (ok. 40 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
80.4 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
2069.5 kJ /
494.6 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 godz. 15 min