
Urządzenia i Akcesoria
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Orzechowe bezy
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką150 g
-
cukru230 g
-
białek5
-
białego octu winnego1 łyżka
-
masło do natłuszczenia
Krem cukierkowo-bananowy
-
cukierków Werther's Original®75 g
-
banana bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki120 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
fixu do bitej śmietany2 opakowania
Polewa czekoladowa
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Przełożenie
-
wiórki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji (ok. 50 g)
-
orzechy laskowe, prażone do dekoracji (ok. 40 g)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
494.6 kcal /
2069.5 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
30.1 g
Węglowodany
53.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
80.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska