Salade de pâtes au pesto rouge

Salade de pâtes au pesto rouge

4.6 122 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

Le pesto rouge
  • 2 gousses d'ail
  • 50 g de tomates séchées à l'huile
  • 100 g d'amandes émondées
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 200 g de coulis de tomates
  • 1 c. à soupe de basilic déshydraté
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
La cuisson des pâtes
  • 1200 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée d'herbes de Provence déshydratées
  • 300 g de pâtes sèches type farfalle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.5 g
Kalorie 1659 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...