
Urządzenia i Akcesoria
Sos myśliwski (sos chasseur)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki150 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
wody350 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
mąki pszennej25 g
-
koncentratu pomidorowego1 czubata łyżeczka
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do podania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150 kcal /
627.4 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
65.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska