Urządzenia i Akcesoria
Shichimi togarashi oysters
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
mandarin peel only1
-
chilli powder1 tbsp
-
sansho (see Tips)3 tbsp
-
black sesame seeds1 tbsp
-
white sesame seeds2 tbsp
-
poppy seeds2 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
nori sheets torn into large pieces½ sheet
-
fresh oysters shucked12
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
214.7 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
335.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Saffron and cardamom poached pears
40min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Caramelised sherry vinaigrette
25min
Café de Paris butter
25min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Frozen mojito cheesecake
24h 25min
Mint sauce
5min
Apple and ginger paste
6h 15min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min