Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 10 g pine nuts
- 1 garlic clove
- 20 g fresh basil leaves
- 40 g olive oil
Chicken orzo pasta
- 150 g carrots, cut in pieces
- 150 g leek, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 400 g chicken breasts, skinless, boneless, cut in cubes (3 cm)
-
1
heaped tbsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g water
- 1 tsp salt
- 100 g frozen green peas
- 250 g pasta, dried, type risoni or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45min
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1h
Chicken Caprese Pasta Salad
25 Min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2 godz. 25 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min