Cipolle ripiene al prosciutto

Cipolle ripiene al prosciutto

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 4 cipolle grandi
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di Gouda a pezzi
  • 20 g di burro
  • 200 g di prosciutto cotto affumicato a listarelle
  • 50 g di panna acida
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale fino
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 1 cucchiaino di paprika dolce a piacere
  • 400 g di pomodori a dadini

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 1414 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...