Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate a fette
- 1 luccio (1 da 600 g oppure 2 da 300 g)
- 1 cipolla media a fette sottili
- 1 carota a cubetti (1 cm)
- 1 gambo di sedano a cubetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, lavati e dissalati
- 20 g di acciughe sott'olio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5075 kJ / 1213 kcal
- Białko
- 128 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20 min
Terrina ai due colori
1h 20min
Involtini baci di Venere
55min
Trota salmonata al pesto di olive
35min
Filetti di pesce marinato con salsa chermoula e insalata di cous cous
1h 40min
Salmone farcito
1h 5min
Sgombri all'agro
1u. 45min
Filetti di sgombro sottovuoto con contorno di peperoni
1hod. 30min
Carne di manzo speziata (Boboti)
1h 15min
Gelato veloce al whiskey e caffè (per 2 persone)
15min
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4h 40min