Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di burro + q.b.
- 220 g di pane secco a pezzi
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, ben scolati
- 1 cipolla bianca a pezzi
- ½ cucchiaino di erbe aromatiche secche miste
- 150 g di latte
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato fresco
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 Std. 20 Min
Polpettone di pollo con pistacchi
45min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Polpettone ricotta e tonno
45min
Rollè di radicchio
50min
Budini aromatici al pomodoro
1h 10min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10min
Palline al prosciutto
1h 30min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50min
Rotolini di tacchino
1h