Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante

Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante

2.5 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 g di burro
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di porri a rondelle
  • 5 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 8 fette di pane bianco in cassetta senza crosta in triangoli
  • 300 g di Fontina a cubetti (2 cm)
  • 3 uova
  • 400 g di latte
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.1 g
Kalorie 2025 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...