Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topo polpette
- 40 g di pane bianco raffermo
- 100 g di cipolle a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- ½ cucchiaino di maggiorana
- 1 uovo
- 600 g di carne trita mista
- 100 g di peperoni gialli a striscioline (1 x 4 cm)
- 24 grani di pepe nero
- 24 mandorle pelate
Salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 756 kJ / 180 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Tabulè di pollo
30 min
Tartellette cioccolato e marshmallow
3h
Involtini di tacchino con riso basmati
40 Min
Vasetti con lombrichi gommosi
1h
Fantasmini al formaggio
1h 40 min
Spiedini di tacchino piccanti
1h
Cocktail solero
10 min
Focaccine all'origano (TM6)
3 godz. 45 min
Dita di strega
1h 15min
Spritz ai lamponi
15min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 Min