Topo polpette

Topo polpette

4.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 pezzi

Składniki

Topo polpette
  • 40 g di pane bianco raffermo
  • 100 g di cipolle a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • 1 uovo
  • 600 g di carne trita mista
  • ½ cucchiaino di maggiorana
  • 24 grani di pepe nero
  • 24 mandorle pelate
  • 100 g di peperoni gialli a striscioline (1 x 4 cm)
Salsa di pomodoro
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 pizzico di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11 g
Kalorie 756 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...