Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 0
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 350 g di foglie di lattuga verde
- 250 g di burrata
- latte q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2óra
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30 min
Quiche ai finocchi e porri
1óra 10p
Rollè di radicchio
50min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1h 20min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 min
Quiche asparagi e bacon
1óra 45p
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40 min
Millefoglie vegetariana
1h 30 min
Crostata salata di spinaci
1óra
Rotoli di broccoli con squacquerone
1óra
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1óra 10p