Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 0
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 350 g di foglie di lattuga verde
- 250 g di burrata
- latte q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Rotoli di broccoli con squacquerone
1u.
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2sa 35 dk
Rollè di radicchio
50min
Frittatine agli spinaci ripiene
45 min
Crostata salata di spinaci
1u.
Torta di asparagi
1h 10min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1h 10min
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1h 25min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Crostata con datterini in agrodolce
2h 10min