Wersje kompatybilne
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di nocciole
- 200 g di farina per torte
- 100 g di burro freddo, a pezzi piccoli, + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di acqua fredda
Ripieno
- 250 g di cavolo rosso pulito, privato delle parti dure, a pezzi (4 cm)
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 30 g di burro
- 50 g di vino Porto
- 30 g di uva passa senza semi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 uova
- 150 g di formaggio di capra
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 952 kJ / 228 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 godz.
Cavolo rosso stufato
45 min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Tortini di broccoli e pancetta
50 min.
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1 Std. 40 Min
Flan di cavolfiore
45 min
Crumble di verdure
1 Std. 20 Min
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1h
Tartellette di scarola
1 Std. 15 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2 godz.
Strudel di broccoletti
1 Std. 40 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min