![Verrines coco, chocolat et speculoos Verrines coco, chocolat et speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DCCF5D1-ED98-4839-B0EC-338033B09808/Derivates/9574911a-4ca7-4846-9fb2-92f651443e96.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 140 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 biscuits speculoos
La crème à la noix de coco
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 10 biscuits speculoos
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait
- 50 g de noix de coco râpée
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1373.5 kJ / 328.6 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3 Std. 20 Min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2 Std. 10 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Tiramisu choco-pistache en verrines
3h 30 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4 godz. 15 min
Verrine à la pomme
30 Min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min