Urządzenia i Akcesoria
Spätzle with Mushroom Cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
mixed dried mushrooms30 g
-
fine sea salt plus 1 tsp1 Tbsp
-
plain flour300 g
-
medium eggs3
-
whole milk150 g
-
sunflower oil30 g
-
water plus extra for cooking spätzle90 g
-
double cream300 g
-
½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbledvegetable stock paste, homemade (see tip)½ heaped tsp
-
furikake seasoning, homemade (opcjonalnie)4 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
631.3 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1686.9 kJ /
403.2 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
59.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralized Courgette with Shrimp and Lemon Sauce
25min
Strawberry Layer Cake
2h
Surimi Stick Salad
15min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1h 20min
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20min
Sweet Potato Cheesecake Bars
2h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Stracciatella Soup
30min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Pear and Gorgonzola Risotto
30min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45min