Spätzle with Mushroom Cream

Spätzle with Mushroom Cream

4.3 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • mixed dried mushrooms
    30 g
  • fine sea salt plus 1 tsp
    1 Tbsp
  • plain flour
    300 g
  • medium eggs
    3
  • whole milk
    150 g
  • sunflower oil
    30 g
  • water plus extra for cooking spätzle
    90 g
  • double cream
    300 g
  • vegetable stock paste, homemade (see tip)
    ½ heaped tsp
    ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • furikake seasoning, homemade (opcjonalnie)
    4 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403.2 kcal / 1686.9 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 59.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 631.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...