Urządzenia i Akcesoria
Classic lemon tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
sea salt1 pinch
-
butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Filling
-
white sugar250 g
-
lemons zest only, no white pith3
-
eggs room temperature5
-
pouring (whipping) cream200 g
-
lemon juice (approx. 3 lemons)110 g
-
icing sugar to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
83.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2066 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon tart
2 godz. 15 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Lemon or lime butter
15 min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min