Classic lemon tart

Classic lemon tart

4.4 131 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    230 g
  • sea salt
    1 pinch
  • butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
    100 g
  • icing sugar
    50 g
  • egg yolks
    3
Filling
  • white sugar
    250 g
  • lemons zest only, no white pith
    3
  • eggs room temperature
    5
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • lemon juice (approx. 3 lemons)
    110 g
  • icing sugar to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 83.3 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 2066 kJ / 492 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...