Urządzenia i Akcesoria
Classic lemon tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
sea salt1 pinch
-
butter chilled and cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
egg yolks3
Filling
-
white sugar250 g
-
lemons zest only, no white pith3
-
eggs room temperature5
-
pouring (whipping) cream200 g
-
lemon juice (approx. 3 lemons)110 g
-
icing sugar to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
83.3 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2066 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pavlova
6 Std.
Decadent dark chocolate brownies
2 Std. 15 Min
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Profiteroles
2 Std.
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Mini lemon curd tarts
2 Std. 20 Min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Meringues
5 Std.
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min