Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g buckwheat groats
- ¼ tsp salt
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g water
- 1 egg yolk
- gluten free flour mix, for dusting (see Tips)
Filling
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 300 g fresh Swiss brown mushrooms
- 1 brown onion, cut into quarters (approx. 130 g)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g unsalted butter
- 20 g vegetable oil
- 1 tbsp gluten free flour mix
- 100 g full cream milk
- 1 egg
- 50 g thickened cream
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch grated nutmeg
- 10 sprigs fresh chives, finely sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 330.7 kJ / 78.7 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 168.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Mushroom risotto
30 min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Hazelnut dukkah with fennel
50 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Rice crisp bars
1 godz. 10 min
Gluten-free goodness pastry
1h
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Hommus dip
5min
Hommus
15 Min