Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de lait entier
- 25 g de fécule de maïs (type Maïzena)
- 5 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 pincées de cannelle en poudre
- ½ c. à café de zeste de citron non traité, râpé
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 25 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196 kJ / 288 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Crème caramel
3h
Œufs au lait au caramel
55min
Crème renversée au café
2h
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème au café
2h 30 min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Crème caramel et vanille
8h