Patatas guisadas con arroz y morcilla de Burgos

Patatas guisadas con arroz y morcilla de Burgos

4.3 124 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 40 g de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
  • 150 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 600 g de patatas en trozos de 2 cm
  • 2 cucharaditas rasas de pimentón
  • 100 g de pimiento verde en trozos de 2-3 cm
  • 850 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 100 g de arroz de grano redondo
  • 1 morcilla de arroz (tipo de Burgos) en rodajas de 1 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 536.7 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1658 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...