Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau, et 1 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait demi-écrémé
- 500 g de farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- 50 g de tomates séchées, coupées en morceaux
- 150 - 200 g de chorizo doux, coupé en dés
- 10 - 15 feuilles de basilic frais, ciselées
- 1 pincée de gros sel
- 4 - 5 tours de moulin à poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1224 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Fougasse
2 Std.
Fougasse au romarin
3h 25min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2 godz. 35 min
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min