Fougasse à la tomate et au chorizo

Fougasse à la tomate et au chorizo

4.8 361 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 parts

Składniki

  • d'eau et 1 c. à soupe pour la finition
    150 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de lait demi-écrémé
    125 g
  • de farine de blé type 55, pour le plan de travail
    500 g
  • d'huile d'olive
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de tomates séchées coupées en morceaux
    50 g
  • de chorizo doux, coupé en dés
    150 - 200 g
  • feuilles de basilic frais ciselées
    10 - 15
  • de gros sel
    1 pincée
  • tours de moulin à poivre
    4 - 5

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 291 kcal / 1224 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...