![Fougasse à la tomate et au chorizo Fougasse à la tomate et au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6CECEDC-8A3D-4A8A-ABB0-BF81F4988343/Derivates/071329CA-2A06-4F0B-ACCB-2747689844EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau, et 1 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait demi-écrémé
- 500 g de farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- 50 g de tomates séchées, coupées en morceaux
- 150 - 200 g de chorizo doux, coupé en dés
- 10 - 15 feuilles de basilic frais, ciselées
- 1 pincée de gros sel
- 4 - 5 tours de moulin à poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1224 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Fougasse
2h
Pain aux figues
4h
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Olivettes
1 Std. 45 Min
Fougasse (Découverte)
1 Std.
Fougasse aux olives
2 godz. 50 min
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min