Fougasse à la tomate et au chorizo

Fougasse à la tomate et au chorizo

4.8 365 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 parts

Składniki

  • 150 g d'eau et 1 c. à soupe pour la finition
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 125 g de lait demi-écrémé
  • 500 g de farine de blé type 55, pour le plan de travail
  • 80 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de tomates séchées coupées en morceaux
  • 150 - 200 g de chorizo doux, coupé en dés
  • 10 - 15 feuilles de basilic frais ciselées
  • 1 pincée de gros sel
  • 4 - 5 tours de moulin à poivre

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 291 kcal / 1224 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...