Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 70 g white sugar, plus 6 tsp extra for coating
- 250 g full cream milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 egg yolks
- 20 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g Grand Marnier®
- 5 egg whites
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Floating islands
1 godz.
Gazpacho
1 godz. 15 min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Sabayon
15min
Hollandaise sauce
15min
Blue Cheese Soufflés
45 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Cheese soufflés
30 min
Mixed berry clafoutis
40min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25 min
Cherry clafoutis
1h 5 min
Scallops with pea purée
25min