Urządzenia i Akcesoria
Grand Marnier® soufflé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
white sugar plus 6 tsp extra for coating70 g
-
full cream milk250 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
egg yolks3
-
gluten free flour mix (see Tips)20 g
-
Grand Marnier®60 g
-
egg whites5
-
pure icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
81.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1365.5 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sabayon
15 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Crème brûlée
7 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 godz. 30 min
Blue Cheese Soufflés
45 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Bloody Maria
2 godz. 45 min
Oysters with lime granita
5 min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min