Urządzenia i Akcesoria
Grand Marnier® soufflé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
white sugar plus 6 tsp extra for coating70 g
-
full cream milk250 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
egg yolks3
-
gluten free flour mix (see Tips)20 g
-
Grand Marnier®60 g
-
egg whites5
-
pure icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
81.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1365.5 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
G&T cocktail
5 min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Bloody Mary
10 min
Sunny gazpacho
25 min
Lamb Kibbeh
1 godz. 30 min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Sabayon
15 min
Guacamole with mango
10 min
Traditional cocktail sauce
5 min