Orange curry dressing
TM6 TM5 TM31

Orange curry dressing

4.8 (6 ocen)

Składniki

  • 200 g walnut oil (see Tips)
  • 130 g orange juice (approx. 2-3 oranges)
  • 1 orange, zest only, no white pith (1 x 3 cm piece)
  • 30 g eschalots
  • 20 g hot mustard
  • ½ tsp curry powder
  • ½ tsp salt
  • 20 g fruit vinegar (e.g. apple, peach)

Wartości odżywcze
na 380 g
Kalorie
8072.3 kJ / 1929.3 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
35.9 g
Tłuszcz
201.3 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1389.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy