Orange curry dressing

Orange curry dressing

4.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
380 g

Składniki

  • walnut oil (see Tips)
    200 g
  • orange juice (approx. 2-3 oranges)
    130 g
  • orange zest only, no white pith (1 x 3 cm piece)
    1
  • eschalots
    30 g
  • hot mustard
    20 g
  • curry powder
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • fruit vinegar (e.g. apple, peach)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 380 g

Sód 1389.5 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 8072.3 kJ / 1929.3 kcal
Tłuszcz 201.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...