Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g walnut oil (see Tips)
- 130 g orange juice (approx. 2-3 oranges)
- 1 orange, zest only, no white pith (1 x 3 cm piece)
- 30 g eschalots
- 20 g hot mustard
- ½ tsp curry powder
- ½ tsp salt
- 20 g fruit vinegar (e.g. apple, peach)
- Wartości odżywcze
- na 380 g
- Kalorie
- 8072.3 kJ / 1929.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 201.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1389.5 mg
Alternatywne przepisy
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4h 20min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10min
Mustard balsamic vinegar dressing
10min
Mayonnaise
5 min
Avocado dressing
10min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 Min
Spiced apple liqueur
168h 10min
Cheese soufflés
30 Min
Pearl barley bread rolls
1hod. 15min
Camembert with cranberries and almonds
30 Min