Urządzenia i Akcesoria
Gluten free pita bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
rice flour (see Tips)200 g
-
brown rice flour (see Tips)150 g
-
arrowroot flour plus extra for dusting60 g
-
potato starch100 g
-
xanthan gum3 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
warm water500 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
pure maple syrup2 tsp
-
vegetable oil plus extra for drizzling2 tbsp
-
psyllium husk2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
424.4 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1226.5 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Low carb burger buns (Skinnymixers)
50 dk
Chia coconut bread
2sa 40 dk
Paleo sandwich bread
1sa 30 dk
Gluten and grain free bread rolls
1sa 20 dk
Creamy coconut yoghurt
18sa
Gluten-Free Pizza Dough
1sa 10 dk
Gluten-free goodness pastry
1sa
Gluten free hot cross buns
3sa 25 dk
Seeded tahini crackers
1sa 10 dk
Gluten free tortillas
40 dk
Gluten free pizza base
35 dk
Seed and nut bread
1sa 30 dk