Gluten free pita bread

Gluten free pita bread

4.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • rice flour (see Tips)
    200 g
  • brown rice flour (see Tips)
    150 g
  • arrowroot flour plus extra for dusting
    60 g
  • potato starch
    100 g
  • xanthan gum
    3 tsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • warm water
    500 g
  • dried instant yeast
    2 ½ tsp
  • pure maple syrup
    2 tsp
  • vegetable oil plus extra for drizzling
    2 tbsp
  • psyllium husk
    2 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 424.4 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1226.5 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...