Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice flour (see Tips)
- 150 g brown rice flour (see Tips)
- 60 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 100 g potato starch
- 3 tsp xanthan gum
- 1 ½ tsp salt
- 500 g warm water
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 tsp pure maple syrup
- 2 tbsp vegetable oil, plus extra for drizzling
- 2 tbsp psyllium husk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.5 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 424.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten free rough puff pastry
1h 15min
Gluten free tortillas
40 min
Gluten free flour mix
10min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Gluten free baking powder
5min
Tahini
20 min