Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g baker's flour
- 120 g water
- 30 g olive oil
- ½ tsp salt
Topping
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
- 200 g sour cream
- 100 g ham, cut into cubes (1-2 cm)
- ¼ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 3 pinches ground black pepper
- 1 tbsp fresh chives, finely chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 546.3 kJ / 130.1 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 208.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gozleme
1 Std. 40 Min
Ricotta gnocchi
2h
Linguine with lemon and prosciutto
25p
Pizza log
1 Std. 55 Min
Pisco sour
10min
Focaccia
2h 5min
Torta di rose salato (savoury "roses")
3 Std.
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Rosewater madeleines
30min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2h 25min
Brunch bread
1h 15min