Urządzenia i Akcesoria
Classic Flammkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 pieces
Składniki
Dough
-
baker's flour250 g
-
water120 g
-
olive oil30 g
-
salt½ tsp
Topping
-
spring onion/shallot trimmed and cut into halves1
-
sour cream200 g
-
ham cut into cubes (1-2 cm)100 g
-
salt¼ tsp
-
ground nutmeg2 pinches
-
ground black pepper3 pinches
-
fresh chives finely chopped for garnishing1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
208.1 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
546.3 kJ /
130.1 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate volcanos
55 min
Spaetzle
35 min
Baked rice croquettes
1 godz. 30 min
Quiche Lorraine
45 min
Cold cut pork sausage
1 godz. 30 min
Mushrooms with pistachio butter
35 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Coconut matcha panna cotta
3 godz. 50 min
Duck and cherry salad
45 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 godz. 30 min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Mango and labne slice
28 godz.