Urządzenia i Akcesoria
Classic Flammkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 pieces
Składniki
Dough
-
baker's flour250 g
-
water120 g
-
olive oil30 g
-
salt½ tsp
Topping
-
spring onion/shallot trimmed and cut into halves1
-
sour cream200 g
-
ham cut into cubes (1-2 cm)100 g
-
salt¼ tsp
-
ground nutmeg2 pinches
-
ground black pepper3 pinches
-
fresh chives finely chopped for garnishing1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
208.1 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
546.3 kJ /
130.1 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Baked Cabbage Pierogis
2 godz. 30 min
Tangzhong milk bread
2 godz. 45 min
Savoury potato bundt
1 godz. 55 min
Creamy blue cheese with shell pasta
45 min
Peanut butter and jam doughnuts
2 godz. 40 min
Mushroom croustade
1 godz. 35 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Curry pork sosaties
24 godz. 30 min
Fresh tomato tart
40 min
Vietnamese mixed meat pho
1 godz. 50 min
Peppermint chocolate brownie cheesecake
1 godz. 5 min