Fatayer (spinach turnovers)

Fatayer (spinach turnovers)

4.2 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 portions

Składniki

Dough
  • water
    150 g
  • olive oil
    90 g
  • salt
    ½ tsp
  • plain flour plus extra for dusting
    350 g
Filling
  • fresh spinach leaves
    200 g
  • brown onion cut into quarters
    350 g
  • salt
    2 tsp
  • sumac
    1 tsp
  • lemon juice
    100 g
Assembly
  • plain flour for dusting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 177.6 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 297.7 kJ / 70.9 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...