Urządzenia i Akcesoria
Baingan Raita (Aubergine Raita)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
plain yoghurt300 g
-
aubergines halved then sliced (1 cm)130 g
-
vegetable oil35 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
chilli powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
124.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
243.2 kJ /
58.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mustard-dill sauce
2h 15min
Kashmiri Rice
30min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Seafood Korma
40min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30min
Prawn Xacuti
1h 20min
Basil pesto
10min
Tikka Paste
1h
Tom Yum with Prawns
25min