Urządzenia i Akcesoria
Baingan Raita (Aubergine Raita)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
plain yoghurt300 g
-
aubergines halved then sliced (1 cm)130 g
-
vegetable oil35 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
chilli powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
124.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
243.2 kJ /
58.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chana Masala
45 min
Colcannon
35 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Spicy Potatoes
1 godz.
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Earl Grey Kulfi
8 godz. 35 min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2 godz. 50 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min