Urządzenia i Akcesoria
Baingan Raita (Aubergine Raita)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
plain yoghurt300 g
-
aubergines halved then sliced (1 cm)130 g
-
vegetable oil35 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
chilli powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
124.6 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
243.2 kJ /
58.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 godz.
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Earl Grey Kulfi
8 godz. 35 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Saag Paneer
13 godz.
Coriander Chutney
5 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min