Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g plain yoghurt
- 130 g aubergines, halved then sliced (1 cm)
- 35 g vegetable oil
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 243.2 kJ / 58.1 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 124.6 mg
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coriander Chutney
5 min
Aubergine Bhurta
30 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min