
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
1500 - 1600 g pomidorów, z puszki
-
800 g wody
-
200 g koncentratu pomidorowego
-
3 łyżeczki oregano, suszonego
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki cukru
-
4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany (patrz wskazówka)
-
4 - 8 liści bazylii, świeżych
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
134 kcal /
562 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska