
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 1500 - 1600 g pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 200 g koncentratu pomidorowego
-
3
łyżeczki oregano, suszonego
lub 3 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych - 2 - 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
-
4
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 200 g śmietany (patrz wskazówka)
- 4 - 8 liści bazylii, świeżych
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 19.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pomidorów i bananów
35min
Pomidorowa z makaronem
35min
Zupa krem z cukinii
35min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min
Krem z pomidorów z bazyliową śmietanką
30min
Zupa dyniowa z ravioli
35min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Warzywna zupa krem
50 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3h