![Zupa krem z pomidorów Zupa krem z pomidorów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ACE3442E-7DDB-469F-BF0B-C3C1E655528F/Derivates/fd1a570a-5396-4772-9bf3-9f53251d60e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 1500 - 1600 g pomidorów, z puszki
- 800 g wody
- 200 g koncentratu pomidorowego
-
3
łyżeczki oregano, suszonego
lub 3 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych - 2 - 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
-
4
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 200 g śmietany (patrz wskazówka)
- 4 - 8 liści bazylii, świeżych
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 134 kcal / 562 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 19.7 g