![Eclairs à la tapenade et ratatouille Eclairs à la tapenade et ratatouille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83A9EA0D-7A1F-4B3A-BD39-A2C643A584EC/Derivates/A070B0AA-2FCB-4CC0-980E-A2BC05643FEA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La garniture
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de ratatouille maison
- 140 g de tapenade noire
- 12 olives noires, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 731 kJ / 176 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Feuilles de vigne farcies au millet
2h 30min
Œuf en robe verte, topinambour et sabayon acidulé (Zone 8)
Brak ocen
Cheesecake poireau et saumon fumé
5h 50min
Janvier - Roulés de poireau au risotto de saumon
1h 10min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min
Verrines "toutes vertes"
30min
Glace au fenouil
12óra
Tiramisu avocat et fruits rouges
1h
Petits choux aux champignons
1 godz. 25 min
Poivrons farcis à la brandade de morue
12h 45 min
Nougat glacé aux pistaches
13 godz.
Anchoïade
15min