Eclairs à la tapenade et ratatouille

Eclairs à la tapenade et ratatouille

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La garniture
  • 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 500 g de ratatouille maison
  • 140 g de tapenade noire
  • 12 olives noires coupées en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 4.4 g
Kalorie 731 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...