Eclairs à la tapenade et ratatouille

Eclairs à la tapenade et ratatouille

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La garniture
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    5
  • de ratatouille maison
    500 g
  • de tapenade noire
    140 g
  • olives noires coupées en deux
    12

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 176 kcal / 731 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...