![Glace au parmesan Glace au parmesan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E211CFAD-0FEF-4822-B9E5-B54C6D235B1F/Derivates/A854156B-B282-4D77-A43A-48CAAC8FBC03.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de lait
- 70 g de parmesan, coupé en morceaux
- 15 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 710.9 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huîtres au granité de citron vert et à la menthe
4h 25min
Glace au vinaigre balsamique, magret de canard fumé et tuile aux noisettes
3h
Glace au fenouil
12h
Glace à la moutarde
12h
Eclairs aux petits pois et fromage frais
1 godz. 30 min
Glace au gingembre
12h
Flan de chèvre aux petits pois, mayonnaise d'avocat
3h 25min
Mille-feuilles de poivrons et crème aux herbes
2h 30min
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12 Std. 50 Min
Sorbet pomme verte et calvados
12h
Yaourt glacé façon stracciatella
6 Std. 10 Min
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3h 20min