Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- ½ bouquet de cerfeuil frais
- ½ bouquet de ciboulette fraîche
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- ½ cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 450 g d'eau
- 150 g de vin blanc sec
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 60 g de crottin de Chavignol (1 crottin entier), coupé en morceaux
- 30 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 407 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au curry et noix de coco
35 Min
Cookies au chèvre et au thym
40 Min
Risotto au pesto et au chèvre
30 Min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Risotto parfumé aux herbes
30 Min
Terrine fromagère de polenta au poireau
5 Std. 30 Min
Risotto de printemps
55min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 Min
Gnocchi de ricotta, sauce à l'artichaut
1 Std.
Risotto chèvre-brocoli
45 Min
Risotto au lait de coco
30 Min
Risotto aux raisins et gorgonzola
40 Min