![Risotto aux herbes et fromage de chèvre Risotto aux herbes et fromage de chèvre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9B17E50-A0B9-4BF8-AD65-4DA94E81ABA6/Derivates/448DA3FF-2DF4-4588-9ABB-3D61CC945091.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- ½ bouquet de cerfeuil frais
- ½ bouquet de ciboulette fraîche
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 200 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- ½ cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 450 g d'eau
- 150 g de vin blanc sec
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 60 g de crottin de Chavignol (1 crottin entier), coupé en morceaux
- 30 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 407 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux cèpes
30min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto de printemps
55 min
Risotto aux morilles
45 min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Risotto au potiron
35 Min
Risotto au pesto et au chèvre
30min
Risotto au curry et noix de coco
35 Min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 min