九層塔吻仔魚蒸蛋、紫蘇梅蒸鱈魚&薑黃藜麥地瓜飯

九層塔吻仔魚蒸蛋、紫蘇梅蒸鱈魚&薑黃藜麥地瓜飯

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

九層塔吻仔魚蒸蛋
  • 2 顆
  • 200 克
  • ¼ 茶匙
  • 九層塔 ,洗淨,取葉,切碎
    5 克
  • 吻仔魚 ,洗淨,瀝乾
    20 克
紫蘇梅蒸鱈魚<br>
  • 米酒
    30 克
  • 醬油
    10 克
  • 冰糖粉 (可省略)
    5 克
  • 鱈魚片 (約一片)
    300 克
  • 紫蘇梅 (含醬汁),去籽,切碎
    25 - 30 克
  • ,切絲
    10 克
薑黃藜麥地瓜飯<br>
  • 白米 ,洗淨,瀝乾
    200 克
  • 地瓜 ,洗淨,削皮,切塊(約3公分)
    150 克
  • 1200 克
  • 薑黃粉
    ¼ 茶匙
  • 藜麥
    ¼ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 428 kcal / 1789.2 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 146.4 g
Sód 263 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...