Bœuf Stroganov

Bœuf Stroganov

4.4 262 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

La marinade
  • 2 c. à café de paprika
  • 30 g d'huile d'olive
  • 800 g de filet de bœuf détaillé en dés (1 cm env.)
La sauce Stroganov
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de paprika
  • 500 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de vin blanc
  • 1 c. à café de farine de blé
  • 2 c. à café de fond de veau déshydraté
  • 200 g d'eau
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 31 g
Kalorie 1371.7 kJ / 329 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...