Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 2 c. à café de paprika
- 30 g d'huile d'olive
- 800 g de filet de bœuf, détaillé en dés (1 cm env.)
La sauce Stroganov
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de paprika
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de vin blanc
- 1 c. à café de farine de blé
- 2 c. à café de fond de veau déshydraté
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de concentré de tomate
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1371.7 kJ / 329 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35 Min
Sauté de veau au chorizo
1j
Bœuf aux oignons, paprika et gnocchis
30 min
Poulet sauce San Fernando
55 Min
Veau à la crème et aux morilles
40 min
Poulet au vin rouge
55 Min
Stifado de bœuf
1j 30 menit
Bœuf à l'orange
1j 25 menit
Emincé de bœuf à la mexicaine
30 min
Veau Marengo
55 Min
Goulasch de bœuf traditionnel autrichien
4 Std.
Irish stew
3h 30min